Duurzaamheid/Greenkey

Ouwehand heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is dan ook trots op dit keurmerk. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau’s: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is. Ouwehands Dierenpark toont met het behalen van de Gouden Greenkey aan dat duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering is.

Ook in 2015 heeft Ouwehands Dierenpark wederom de Gouden Greenkey behaald. Door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit is dispensatieverleend op het onderdeel verlichting. Ouwehands Dierenpark zal de verlichting in diverse locaties gefaseerd vervangen voor duurzamere toepassingen. 

Hier kunt u de MVO verklaring van Ouwehands Dierenpark lezen.

Green Key logo