Kleine panda

Project Beschermen van het leefgebied en ontwikkelen van antistroperij-activiteiten 
Diersoort Kleine panda (Ailurus fulgens fulgens)
IUCN status Bedreigd 
Land/Regio Nepal
Projectpartner Red Panda Network en EAZA EEP (fokprogramma) 

 

Omschrijving van het project

De kleine panda wordt bedreigd door vernietiging van het leefgebied, stroperij en klimaatverandering. Het 'Red Panda EEP Forest Guardian Support Program' project heeft als doel de bedreigde kleine panda te behouden in de bergbossen in het oosten van Nepal. Om dit doel te behalen worden de lokale gemeenschappen van educatie en ondersteuning voorzien. Dorpelingen die zijn aangesteld als ranger, organiseren activiteiten ter bevordering van ecotoerisme en monitoren het leefgebied van deze prachtige diersoort. Als ambassadeur van de kleine panda gaan ze tevens illegale houtkap en stroperij tegen.

Project partner

De projectpartners van Ouwehand Zoo Foundation (OZF) zijn het Red Panda Network en EAZA EEP (fokprogramma voor de kleine panda).

Wat doet Ouwehands Dierenpark/Ouwehand Zoo Foundation (OZF)?

OZF ondersteunt het 'Forest Guardian Support Program' project om deze vernietiging van het leefgebied tegen te gaan.

Jouw bijdrage helpt!

Je kunt zelf ook een bijdrage leveren door lid te worden van het Red Panda Network (www.redpandanetwork.org) of door een geldbedrag te doneren via de donatiemodule op deze pagina.

Wat gebeurt er concreet met jouw bijdrage

Voor slechts €250,- per jaar kan er al een ranger worden ingezet. Jouw bijdrage gaat naar het aanstellen en inzetten van meer rangers. Met jouw bijdrage maak je dus echt een verschil!

(Foto's: Damber Bista)