Neushoornvogel

Project Rehabilitatie en vrijlating
Diersoort Neushoornvogel (Aceros undulatus)
IUCN status Kwetsbaar (neemt af)
Land/Regio West-Java
Project partner Wanicare Foundation

 

Omschrijving van het project

De neushoornvogel heeft deze naam verdiend aan zijn bijzondere snavel. Echter maakt deze bijzondere snavel de neushoornvogel ook een interessante soort voor de illegale dierenhandel. Gelukkig wordt er steeds strengen opgetreden tegen illegale dierenhandel, en kunnen neushoornvogels gered worden. In samenwerking met onze projectpartner Wanicare Foundation is het gerealiseerd dat er een passend opvangcentrum is voor de neushoornvogels. In dit centrum kunnen de neushoornvogels leven op een natuurlijke wijze, en worden zij voorbereid om terug te gaan naar het wild. 

Project partner

De projectpartner van Ouwehand Zoo Foundation (OZF) is de Wanicare Foundation. De Wanicare Foundation zet zich in om de wilde dieren en natuur te beschermen op Java. Dit doet Wanicare door opvangcentra te bouwen, banden met de lokale bevolking op te bouwen (via educatie), en onderzoek te doen naar natuurgebieden waar dieren terug gezet kunnen worden in het wild. 

Wat doet Ouwehands Dierenpark/Ouwehand Zoo Foundation (OZF)?

OZF steunt de Wanicare Foundation met financiële bijdragen. Met behulp van deze financiële steun zijn er rehabilitatieverblijven gebouwd, kunnen de neushoornvogels voorzien worden van een natuurlijk dieet en wordt er onderzoek gedaan naar een geschikt natuurgebied om de neushoornvogels vrij te laten. 

Jouw bijdrage helpt!

Je kunt zelf ook een bijdrage leveren door een geldbedrag te doneren via de donatiemodule op deze pagina.