Gorilla’s verrast met kruiden en groenten uit eigen moestuin

Nieuws Gorilla Verrijking

Op dinsdag 9 augustus zijn de gorilla’s getrakteerd op verse kruiden en groenten uit de nieuwe moestuin van Ouwehands Dierenpark. Deze zijn in een speciale broeikas gekweekt. Het was tijd om de eerste kruiden en groenten te plukken. De gorilla’s hadden de primeur om de eerste oogst, bestaand uit onder andere peterselie, selderij, maggiplant, ruit, raapsteel, andijvie, komkommer en courgette te proeven!

De zelfgekweekte lekkernijen vielen goed in de smaak. De gorilla’s verzamelden zoveel mogelijk kruiden en groenten. Eerst snoven zij de geuren uitvoerig op, waarna zij tijdens het oppeuzelen van de traktaties zichtbaar genoten. Vanaf nu worden de zelfgekweekte kruiden en groenten bij diverse dieren in het park aangeboden. In de natuur eten apen ook verschillende kruiden. Kruiden hebben een medicinale werking en kunnen o.a. darmklachten tegengaan. Apen weten precies welke specifieke kruiden helpen tegen bepaalde klachten en welke zelfs preventief tegen bepaalde aandoeningen kunnen werken.

Verrijking

Ouwehands Dierenpark probeert het natuurlijk gedrag van dieren te stimuleren. Variatie aanbrengen in voedsel en de manier van aanbieden wordt veel als verrijking toegepast. We spreken dan ook wel van ‘doe-voer’. De hapklare brok maakt plaats voor voedsel waar dieren, net als in de natuur, nog iets mee of voor moeten doen.

Eigen moestuin

In de moestuin zijn voornamelijk ‘vergeten groenten’ in combinatie met bloeiende planten terug te vinden. In de toekomst zullen er in de broeikas meer exotische kruiden worden geplant. De broeikas is aangeboden door Pokon Naturado. De moestuin en broeikas vormen onderdeel van de nieuwe kinderboerderij ‘De Grebbehoeve’.

Gorilla Adventure

Gorilla Adventure is meer dan een gorillaverblijf. Het is een unieke belevenis voor jong en oud. Het verblijf wordt gescheiden door een enorme kloof van 11 meter hoog. Deze kloof staat garant voor spanning, avontuur, speelplezier, interactie en educatie.