Ouwehands Dierenpark Rhenen doneerde afgelopen jaar € 1.100.000 aan natuurbescherming

Natuurbescherming is één van de hoofddoelstellingen van Ouwehands Dierenpark. Het afgelopen jaar heeft Ouwehands Dierenpark via haar stichting Ouwehands Zoo Foundation € 1.100.000 gedoneerd aan natuurbeschermingsprojecten waaronder het natuurbeschermingsproject van de reuzenpanda, de orang oetan en de berberaap.

Ouwehands Dierenpark heeft in vele opzichten een mooi jaar achter de rug. Het dierenpark zag het bezoekersaantal groeien naar een recordaantal van 1.060.000 gasten in 2018. Nadat in 2017 een grote omzetgroei werd gerealiseerd, kon afgelopen jaar deze mooie omzet zelfs worden verhoogd.

Belangrijke ontwikkelingen 2018:
In april waren de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen een jaar in Ouwehands Dierenpark te zien. Een succesvol jaar met vele unieke pandamomenten. Ook mocht Ouwehands Dierenpark het afgelopen jaar een bijzondere award in ontvangst nemen. Tijdens de Giant Panda Global Awards, te Berlijn, werd Pandasia namelijk verkozen tot mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld.

Quote Robin de Lange, directeur Ouwehands Dierenpark
“Ik ben elke dag erg blij met de komst van de reuzenpanda’s. Hun aanwezigheid zorgt ervoor dat wij dagelijks onze gasten kunnen laten zien hoe bijzonder de natuur is en stelt ons in staat een grote bijdrage te kunnen doen aan natuurbescherming”.

China Light Festival
Ouwehands Dierenpark organiseerde dit jaar de eerste editie van het China Light Festival. Vele bezoekers wisten het dierenpark ook in de avond te vinden en kwamen het magische lichtfestival bewonderen. Ruim dertig verschillende landschappen met lichtkunstobjecten toverden het dierenpark om tot een spectaculair lichtfeest. Het lichtfestival is een groot succes en is nog te zien t/m 6 januari 2019!

Geboortes
Bijzondere geboortes dit jaar waren o.a. de roze pelikaan (voor het eerst in de geschiedenis), 4 rendieren, 6 stokstaartjes, een Maleise neushoornvogel en 3 doodhoofdaapjes. Het dierenpark beleefde ook een bijzonder verdrietig moment. Nadat Ouwehands Dierenpark in januari het blijde geboortenieuws van de Afrikaanse olifant wereldkundig maakte, overleed het olifantje volkomen onverwacht.

Vooruitblik 2019

Bonobo’s
Ouwehands Dierenpark start in 2019 met de bouw van een nieuw te realiseren verblijf voor bonobo’s. In eerste instantie zal dat een onderkomen bieden aan zeven mensapen. Naar verwachting zal dit aantal snel uitgroeien naar een maximum van twintig dieren. Met de komst van de  bonobo’s draagt Ouwehands Dierenpark wederom bij aan een internationaal fokprogramma voor een bedreigde diersoort (EEP). Hiermee levert het dierenpark een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van bedreigde diersoorten.

Schildpadden
In 2019 opent het dierenpark een nieuw verblijf voor Aldabra reuzenschildpadden. De reuzenschildpaddengroep zal bestaan uit 32 dieren. Deze landschildpad dankt zijn naam aan het gebied waar hij voorkomt: Aldabra, een eiland van de Seychellen. De dieren hebben een gewicht dat varieert van 150 tot wel 250 kilogram. 

En verder…      
De doodshoofdaapjes krijgen een tweede buitenverblijf. De goudkopleeuwaapjes hebben intussen een buitenverblijf gekregen waar ze in het voorjaar gebruik van kunnen maken.

Entertainment
In 2019 is er wederom een nieuwe familieshow te zien. Wie de hoofdrol speelt blijft nog even een verrassing. Vanaf de Pasen zal er in het dierenpark een nieuw verrassend entertainmentconcept te zien zijn.