Stichting Fonkel

Stichting Fonkel is in 2013 opgericht en zet zich in voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar met een beperking. Dit kunnen onder andere kinderen zijn uit een problematische gezinssituatie, kinderen die onder de armoede grens leven, kinderen met downsyndroom en kinderen opgenomen in zorginstellingen met lichamelijke dan wel geestelijke beperkingen. Kortom, kinderen met een vaak zorgelijk bestaan. Stichting Fonkel nodigt via geselecteerde, erkende partners kinderen uit om het Fonkelhuis te bezoeken. Meer informatie over aanmelden vind je op www.stichtingfonkel.nl

Stichting Fonkel is een initiatief van Marlies Boekhoorn en biedt kinderen met een beperking een onvergetelijke dag. Marlies Boekhoorn: “Door mijn vrijwilligerswerk heb ik ervaren dat er veel kinderen zijn die het heel moeilijk hebben. Juist omdat mijn kinderen en ik het goed hebben is het altijd mijn droom geweest om deze groep een onvergetelijke dag te bezorgen. Samen met onze donateurs en vrijwilligers maken wij dat vanuit het Fonkelhuis mogelijk.”

Ouwehands Dierenpark

De kinderen die in het Fonkelhuis worden ontvangen beginnen de dag met een hapje en drankje, waarna er een programma op maat wordt aangeboden. Dit kan een kijkje achter de schermen van de dierentuin zijn of activiteiten in het Fonkelhuis zelf. Naast het speelaspect in de bos en dierrijke omgeving hebben de dagprogramma’s een leerzaam element. Liefde, eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid staan daarbij centraal. Ouwehands Dierenpark is met haar unieke diersoorten en educatieve doelstelling een perfecte locatie voor de stichting.  Op 24 juni 2016 opende het Fonkelhuis haar deuren in Ouwehands Dierenpark.