Stichting Fonkel

Stichting Fonkel zet zich in voor kinderen van 3 t/m 12 jaar die beperkt worden in het kind zijn. Denk hierbij aan kinderen met een problematische gezinssituatie, kinderen die langdurig ziek zijn, een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben, maar bijvoorbeeld ook kinderen die speciaal onderwijs volgen of onder de armoedegrens leven.

Een dagje uit is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Stichting Fonkel vindt dat elk kind zorgeloos moet kunnen spelen en genieten, zich gezien en gehoord moet voelen, onvergetelijke herinneringen moet maken en kind moet kunnen zijn. Zorgeloos moet kunnen spelen en genieten. Zich gezien en gehoord voelen en onvergetelijke herinneringen maken. Dit kan allemaal in de liefdevolle en veilige omgeving van het Fonkelhuis. Stichting Fonkel richt zich niet op één beperking of ziekte. Elk kind dat beperkt wordt in het kind zijn, om welke reden dan ook is welkom!

Fonkeldag in Ouwehands Dierenpark
Tijdens een Fonkeldag worden de kinderen en hun gezin/begeleiders volledig in de watten gelegd. Het Fonkelhuis staat de hele dag tot hun beschikking. Op een Fonkeldag worden de kinderen met ouders/begeleiders rond 10 uur hartelijk ontvangen door onze vrijwilligers. Mascotte Fonkel probeert hier ook zo vaak mogelijk bij te zijn. De limonade, koffie en thee staan klaar en er is iets lekkers te eten. Samen met de vrijwilligers gaan de kinderen daarna koekjes bakken, knutselen of doen een andere activiteit in het Fonkelhuis. Daarna gaat de hele groep het dierenpark in.

Om half 1 staat een uitgebreide lunch klaar in het Fonkelhuis. De vrijwilligers zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Tijdens de lunch ontstaan soms mooie gesprekken tussen de volwassenen. Immers, de gezinnen zitten allemaal in een soortgelijke situatie. Dit lotgenotencontact is heel waardevol op een Fonkeldag. Je hoeft elkaar tenslotte niets uit te leggen. Broertjes en zusjes zijn ook welkom. Juist zij verdienen ook een zorgeloze dag vol aandacht en liefde. Ze spelen onbevangen met elkaar. Ook zij begrijpen, zonder het erover te hebben, hoe het is om een broertje of zusje met een beperking te hebben.

Na de lunch is er een mogelijkheid om op eigen gelegenheid het dierenpark in te gaan. Nog één keer naar de panda’s? Of toch met voorrang naar die leuke show? Misschien wel allebei, alles is mogelijk! Het Fonkelhuis is de gehele dag de veilige haven voor de gezinnen. Ze kunnen er tot rust komen of zich er even terugtrekken. Rond 16 uur worden de gasten weer terug verwacht in het Fonkelhuis. Na nog wat drinken en eten, het uitreiken van een echt dierenvriend-diploma én een goedgevulde goodiebag vol cadeautjes is het tijd om naar huis te gaan. Een dag om nooit te vergeten! Voor meer info, bekijk de Stichting Fonkel website: www.stichtingfonkel.nl