Pandasia

Uniek in Nederland… Bewonder de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van het traditioneel Chinese gebouwde Pandasia en ervaar de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg je reis door Pandasia. Hier leer je over de reuzenpanda’s en de andere Aziatische diersoorten die hier leven zoals de koeskoes, kleine panda’s en muntjaks.

Reuzenpandaverblijf Pandasia

Het verblijf van de reuzenpanda’s maakt onderdeel uit van een groter Aziatisch leefgebied, dat onderdak biedt aan verschillende Aziatische diersoorten. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m², waarvan 3.400 m² is  bestemd voor het reuzenpandaverblijf. Het reuzenpandaverblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje. Daarnaast bevinden zich er meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag en een kliniek. Een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een ‘pandashop’ maken ook onderdeel uit van het project.

Aan werkelijk alles is gedacht om reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya op hun gemak te laten voelen. Ook bezoekers wanen zich in Aziatische sferen: zelfs op de daken van het Jungle restaurant is kunstgras gelegd om ook dit gebouw een natuurlijke uitstraling te geven. De Chinese delegatie noemde tijdens de inspectie het verblijf niet voor niets “het grootste en mooiste pandaverblijf ter wereld”! Wu Wen en Xing Ya zijn door KLM Cargo vanuit Chengdu naar hun nieuwe verblijf in Ouwehands Dierenpark vervoerd.

Pandasia in Chinese stijl

Het project ‘Pandasia’ is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Om dit te verwezenlijken zijn diverse Chinese elementen, ornamenten en accessoires aangebracht. ‘Pandasia’ bestaat uit twee bouwdelen, die door een houten brug met elkaar zijn verbonden. De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een bijpassende authentieke kleurstelling gekregen. De gevels zijn voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak is bekleed met dakpannen die op traditionele wijze, handmatig in China zijn gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Het project heeft tevens een eigen pagode gekregen. Hierin is de Chinese detaillering, kleurstelling, materiaalgebruik en symboliek zorgvuldig toegepast.

Ontdek meer over de elementen van Pandasia

Zakelijke mogelijkheden in Pandasia

Midden in Pandasia bevindt zich een inspirerende evenementenlocatie, straks omringd door de reuzenpanda’s. Deze unieke locatie is geschikt voor heerlijke Aziatische diners, presentaties en zakelijke bijeenkomsten. Proef de Chinese sfeer, bewonder de reuzenpanda’s en laat je inspireren door de prachtige omgeving van Pandasia!

Zakelijke mogelijkheden bekijken?