Pandasia, voorjaar 2017

Heb je altijd al een reuzenpanda in het echt willen bewonderen? Dat kan binnenkort in Ouwehands Dierenpark! Op 12 april 2017 landen reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen vanuit China op Nederlandse bodem. Na aankomst in Ouwehands Dierenpark zullen Xing Ya en Wu Wen in quarantaine gaan. Vanaf de officiële opening van Pandasia, waarvan de datum nog bekend wordt gemaakt, zullen de reuzenpanda’s te zien zijn voor de bezoekers van het dierenpark. 

Reuzenpandaverblijf Pandasia

Het verblijf van de reuzenpanda’s maakt onderdeel uit van een groter Aziatisch leefgebied, dat onderdak zal bieden aan verschillende Aziatische diersoorten. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m², waarvan 3.400 m² is gereserveerd voor het reuzenpandaverblijf. Het reuzenpandaverblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje. Daarnaast bevinden zich er meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag en een kliniek. Een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een ‘pandashop’ maken ook onderdeel uit van het project.

Pandasia in Chinese stijl

Het project ‘Pandasia’ is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Om dit te verwezenlijken zijn diverse Chinese elementen, ornamenten en accessoires aangebracht. ‘Pandasia’ bestaat uit twee bouwdelen, die door een houten brug met elkaar zijn verbonden. De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een bijpassende authentieke kleurstelling gekregen. De gevels zijn voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak is bekleed met dakpannen die op traditionele wijze, handmatig in China zijn gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Het project heeft tevens een eigen pagode gekregen. Hierin is de Chinese detaillering, kleurstelling, materiaalgebruik en symboliek zorgvuldig toegepast.

Ontdek meer over de elementen van Pandasia

Zakelijke mogelijkheden in Pandasia

Midden in Pandasia bevindt zich een inspirerende evenementenlocatie, straks omringd door de reuzenpanda’s. Deze unieke locatie is geschikt voor heerlijke Aziatische diners, presentaties en zakelijke bijeenkomsten. Proef de Chinese sfeer, bewonder de reuzenpanda’s en laat je inspireren door de prachtige omgeving van Pandasia!

Bekijk hieronder de impressiefilm van Pandasia.