Pandasia, voorjaar 2017

Heb je altijd al een reuzenpanda in het echt willen bewonderen? Dan kan over een tijdje in Ouwehands Dierenpark! In het voorjaar van 2017 worden er twee reuzenpanda's  verwacht. Momenteel wordt er hard gewerkt om alles klaar te maken voor dit bijzondere en bedreigde diersoort.  Het verblijf van de reuzenpanda’s maakt onderdeel uit van een groter Aziatische leefgebied, dat onderdak zal bieden aan verschillende Aziatische diersoorten. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m², waarvan 3.400 m² is gereserveerd voor het reuzenpandaverblijf.

Reuzenpandaverblijf Pandasia

Het reuzenpandaverblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje. Daarnaast komen er meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag en een kliniek. Een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een ‘pandashop’ maken ook onderdeel uit van het project.

Pandasia in Chinese stijl

Het project ‘Pandasia’ wordt in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Om dit te verwezenlijken worden diverse Chinese elementen, ornamenten en accessoires aangebracht. ‘Pandasia’ bestaat uit twee bouwdelen, die door een houten brug met elkaar worden verbonden. De dak- en gevelconstructies worden in China op traditionele wijze gemaakt en krijgen een bijpassende authentieke kleurstelling. De gevels worden voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak wordt bekleed met dakpannen die op traditionele wijze, handmatig in China worden gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Het project krijgt tevens een eigen pagode. Hierin wordt de Chinese detaillering, kleurstelling, materiaalgebruik en symboliek zorgvuldig toegepast.

Ontdek meer over de elementen van Pandasia

Zakelijke mogelijkheden in Pandasia

Midden in Pandasia bevindt zich een inspirerende evenementenlocatie, straks omringd door de reuzenpanda’s. Deze unieke locatie is geschikt voor heerlijke Aziatische diners, presentaties en zakelijke bijeenkomsten. Proef de Chinese sfeer, bewonder de reuzenpanda’s en laat je inspireren door de prachtige omgeving van Pandasia!

Bekijk hieronder de impressiefilm van Pandasia.