Romantiek bij de olifanten

Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek is een belangrijk doel van Ouwehands Dierenpark. Sommige onderzoeken zijn erop gericht de dieren in het park zo gezond mogelijk te houden. Andere onderzoeken geven ons kennis waarmee we kunnen bijdragen aan het behoud van diersoorten in het wild.  

De onderlinge banden van de Afrikaanse olifanten in Ouwehands Dierenpark zijn minder sterk dan die van hun wilde soortgenoten, omdat ze niet aan elkaar verwant zijn. Het is daarom erg belangrijk dat de olifanten zich voortplanten om in de toekomst een stabiele familiegroep te verkrijgen.

Omdat het vorige mannetje niet veel interesse toonde in de vrouwtjes is hij geruild met een andere stier. Om zijn pogingen tot voortplanten te ondersteunen is het belangrijk om te weten hoe dit nieuwe mannetje zich gedraagt tegenover de vrouwtjes, vooral tijdens de vruchtbare periode van de vrouwtjes.  Inmiddels is het gelukt om een goede match te maken en wordt er eind 2021 een jong verwacht. 

Bijdragen aan dit onderzoek?
Met jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark draag je direct bij aan de mogelijkheden voor onderzoek bij de diersoorten. Wil je zelf ook nog een donatie doen? Dan mag dat natuurlijk altijd via deze   
donatiepagina.