Mooie plannen voor 2019

Nieuws

Dit jaar openen we een nieuw binnen- en buitenverblijf voor Aldabra reuzenschildpadden, de doodshoofdaapjes krijgen een tweede buitenverblijf én genieten de goudkopleeuwaapjes in het voorjaar van een nieuw buitenverblijf. 

Dit jaar openen we nabij het Orihuis een nieuw binnen- en buitenverblijf voor Aldabra reuzenschildpadden. De groep zal bestaan uit 32 dieren.    Deze landschildpad dankt zijn naam aan het gebied waar hij voorkomt: Aldabra, een eiland van de Seychellen. De dieren hebben een gewicht dat varieert van 150 tot wel 250 kilogram.

Daarnaast krijgen de doodshoofdaapjes een tweede buitenverblijf. Op deze manier hebben zij nog meer ruimte om te klimmen en te klauteren. Het tweede verblijf komt tegenover het huidige buitenverblijf aan de andere kant van de ingang van RavotAapia. Beide buitenverblijven zullen geheel vernieuwd worden.

De  nieuwe groep goudkopleeuwaapjes kunnen in het voorjaar  hun nieuwe buitenverblijf gaan ontdekken. Je kunt deze kleine aapjes vinden in Urucu, de Latijns-Amerikaanse jungle.