Reuzenpanda Fan Xing viert zijn verjaardag in Ouwehands Dierenpark!

Nieuws Reuzenpanda Evenement

Reuzenpanda Fan Xing viert zijn eerste verjaardag in Ouwehands Dierenpark met bezoek en met traktaties! De reuzenpanda is alweer twee jaar oud. Vorig jaar was het park op zijn verjaardag gesloten door coronamaatregelen. Dit jaar viert het park maar al te graag zijn verjaardag voordat Fan Xing in het najaar naar China zal vertrekken. 

Ingepakte cadeaus en lekkernijen

Fan Xing kreeg voor zijn verjaardag echte ingepakte cadeaus in zijn verblijf. Het waren dozen gevuld met zaagsel. Geen fopcadeau, want Fan Xing is gek op zaagsel om in te rollen! Daarnaast kon hij zich tegoed doen aan de dikste bamboescheuten, heerlijke pandacake en zaten er in enkele cadeaus ook grote speelballen verstopt. Moeder Wu Wen genoot mee van de traktaties. Zo bewogen de twee al rollend in het zaagsel door het binnenverblijf heen en hebben ze ook buiten een kijkje genomen bij het allergrootste cadeau. Bezoekers konden de hele dag bij hem langsgaan, kinderen lieten zich als reuzenpanda schminken en acts rondom het reuzenpandaverblijf stonden in het teken van de verjaardag van Fan Xing. 

Op missie in China

Reuzenpanda’s leven in het wild alleen en komen enkel samen om te paren. Een jong blijft ongeveer twee jaar bij zijn moeder en gaat dan zijn eigen weg. Ouwehands Dierenpark probeert zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en daarom zal Fan Xing in het najaar vertrekken naar China. Daar zal hij over een paar jaar gaan bijdragen aan het voortplantingsprogramma met als doel het in stand houden van deze bijzondere diersoort. In Ouwehands Dierenpark zal na zijn vertrek vermoedelijk weer gewerkt worden aan het tot stand brengen van een natuurlijke paring met hopelijk weer een reuzenpanda jong als gevolg.