Stichting Bears in Mind organiseert de eerste Wildlife Run van Nederland in Ouwehands Dierenpark

Beer Evenement

Zondagmiddag 18 september 2022 vindt de allereerste Wildlife Run van Nederland deels plaats in Ouwehands Dierenpark. De Beregoeie Run is een belevingsvol hardloopevenement met een parcours over de Grebbeberg en dóór Ouwehands Dierenpark met als doel geld in te zamelen voor Stichting Bears in Mind. Bears in Mind helpt beren in nood en zorgt ervoor dat bruine beren wereldwijd beschermd worden en gewoon beer kunnen zijn. 

Schrijf je nu in!

De Beregoeie Run

Stichting Bears in Mind organiseert het hardloopevenement in samenwerking met Ouwehands Dierenpark. Het is een unieke ervaring in de lijn van de zogenaamde Urban Runs, maar dan door de dierentuin. Het parcours start in de dierentuin, langs het bekende Berenbos en wordt voortgezet over de Grebbeberg, waar de vindingrijkheid op de proef wordt gesteld door het uitvoeren van kleine belevenissen en proeven tijdens de run. Zo kom je meer te weten over beren, beren in nood en beren en hun leefomstandigheden. Een echte belevingsrun met afstanden van 5, 10 of 15 kilometer. Voor kinderen is er de KidsRun met een afstand van 1 kilometer. Deelnemers kunnen zich inschrijven via   www.beregoeierun.nl

“Daar wil je toch bij zijn! Hoe spectaculair en bijzonder is het om tijdens het rennen allerlei bijzondere dieren te spotten, meer erover te weten te komen en tegelijkertijd te steunen; een unieke ervaring!” aldus Ingrid Vermeulen, directeur van Stichting Bears in Mind.

Stichting Bears in Mind en Het Berenbos

Bears in Mind is dé stichting voor beren in Nederland. Door het inzetten van kennis, expertise en financiële middelen beschermt de stichting wilde beren en hun leefgebied en ontfermt zich over het lot van beren in nood in gevangenschap. Bears in Mind is initiatiefnemer van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Een semi-natuurlijk opvangcentrum voor mishandelde en getraumatiseerde beren. Zoals Kiriusha, die na jarenlang als circusbeer te hebben gewerkt afgelopen april werd bevrijd uit Oekraïne en nu haar oude dag mag doorbrengen in het Berenbos, een twee hectare groot bos met een waterval rotsen en een vijver. Op dit moment leven er tien bruine beren in Het Berenbos, elk met een eigen verhaal. Sinds 1993 zijn er al meer dan dertig beren opgevangen in Het Berenbos.

Schrijf je nu in!