Workshop en lezingen

WORKSHOP PROFESSIONEEL VLOOIEN DOE JE ZOO

Ontdek in de boeiende workshop 'Professioneel vlooien doe je Zoo' hoe je inzichten krijgt in zowel je eigen gedrag als dat van je collega's door te kijken naar het gedrag van primaten in Ouwehands Dierenpark. Daniel Seesink, een deskundige in gedrag van aap tot mens, trapt de workshop af met een inspirerende lezing. Aan de hand van sprekende voorbeelden neemt Daniel je mee in de wereld van de bonobo, gorilla, orang-oetan en berberaap. De diverse vormen van samenleven en het bijbehorende leiderschap zullen je prikkelen om op een nieuwe manier naar zowel jouw gedrag als dat van je collega's te kijken. Na de workshop word je door onze enthousiaste gidsen meegenomen op een rondleiding langs de primaten in Ouwehands Dierenpark, waar je wellicht het besproken gedrag bij de vier apensoorten zelf kunt herkennen. Een unieke kans om de link tussen primaten en menselijk gedrag te ontdekken!

Tijdsduur: 90-120 minuten
Prijs: vaste kosten € 800,00 + € 5,00 per persoon


Aanvraagformulier WORKSHOP

LEZINGEN

Robin de Lange – Algemeen directeur van Ouwehands Dierenpark
Robin de Lange kun je met recht een praktisch idealist noemen. Als directeur van Ouwehands Dierenpark in Rhenen, dat wereldberoemd werd door de komst van de reuzenpanda’s in 2017, werkt hij dagelijks op het raakvlak van commercie en ideaal. “Liefde voor de natuur” is het doel, de commerciële exploitatie van het natuurpark het middel. Bevlogenheid en idealisme gaan hand in hand met realisme en resultaat. Robin kan op een enthousiasmerende en inspirerende manier vertellen. Zijn verhaal gaat over ondernemen, motiveren, marketing, volharden, internationaal zakendoen, duurzaamheid en het verwezenlijken van een droom in China.

José Kok - Manager Zoölogie van Ouwehands Dierenpark
José Kok is al ruim 20 jaar als biologe aan Ouwehands Dierenpark verbonden. Onderwerpen waar José Kok over kan spreken:

  • Pandasia, van lobby tot realisatie.
  • Reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark.
  • Welzijn van dieren: 'meeting the needs', hoe doen we dat?
  • Hebben dierentuinen bestaansrechts?
  • Het Berenbos:  hoe worden getraumatiseerde beren weer 'beer' ...
  • IJsberen en de opwarmende aarde.
  • Nooit een saaie dag in Ouwehands Dierenpark! Wat er zoal gebeurt in een dierentuin en hoe we ermee omgaan. 
  • Het gebruik van data in dierentuinen.
  • Dieren geven het voorbeeld: wat kunnen wij, mensen, hiervan leren?Tijdsduur: 30 minuten
Prijs: € 625,00
- De volledige opbrengst van de lezingen komt ten goede aan de Ouwehand Zoo Foundation. Met deze foundation ondersteund Ouwehand de wilde soortgenoten van de dieren in het park. Meer informatie via deze link.

AANVRAAGFORMULIER LEZING

MAATWERK TRAINING EN LEZINGEN

In samenwerking met onze partners Apemanagement en Bewust Zoo kunnen we ook een (dag)programma op maat samenstellen. Informeer naar de mogelijkheden.

Apemanagement - Patrick van Veen
Apemanagement vertaalt wetenschappelijk onderzoek uit de biologie en gedragsleer naar bruikbare en praktisch toepasbare kennis en leermethodes die te gebruiken zijn in alledaagse maatschappelijke vraagstukken. Bioloog Patrick van Veen stelt het sociaal oergedrag centraal, oftewel de apenstreken die we op de werkvloer vertonen. Rondom verschillende thema´s gaat hij in op de vraag waarom we bepaald gedrag vertonen of waarom problemen ontstaan aan de hand van het gedrag van apen. Zij hebben immers geen last van schaamte, rationele benaderingen, cultuur of verhullende kleding. Bewust Zoo - Daniel Seesink
Daniel Seesink werkte vijf jaar als biologiedocent en twaalf jaar als accountmanager in de farmaceutische industrie. Dit werk bracht hem tot het inzicht dat presteren op hoog niveau alleen mogelijk is wanneer er een sociaal veilige omgeving is die niet enkel aandacht geeft aan doelen behalen gebaseerd op cijfers. Geïnspireerd door het veldwerk van pioniers op het gebied van de studie naar apengedrag, besloot hij de  link tussen het gedrag van apen en mensen te gaan gebruiken als spiegel voor het gedrag van mensen binnen bedrijven en organisaties. Bewustwording creëren en managementteams  helpen bij de grote uitdaging om het gedrag van mensen in de door hen gewenste richting te sturen. Maar dan wel op een natuurlijke manier, rekening houdend met ieders diepgewortelde drijfveer om (binnen de groep) te overleven.

AANVRAAGFORMULIER MAATWERK TRAINING EN LEZINGEN 

Meer informatie?

Neem contact op met de afdeling Sales voor meer informatie over onze unieke teambuilding activiteiten of voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij kijken graag samen met je naar de mogelijkheden.

Contactformulier Tel: 0317 650 200