Fan Xing bezoeken

Nieuws Reuzenpanda

Het is dan eindelijk zover. Fan Xing heeft toegang tot het verblijf waarin hij voor bezoekers te zien kan zijn.  Om de belangstelling  in goede banen te leiden, zeker in deze tijd, hebben wij extra maatregelen getroffen rondom het reuzenpandaverblijf en hanteren wij onderstaande werkwijze. Dit kun je verwachten als je Fan Xing, Wu Wen en Xing Ya in Pandasia wilt bewonderen. 

Direct reserveren

De route
Je sluit aan in een wachtrij waar je via onderstaande  routes terecht komt. De wachtrij begint ter hoogte van de Cubaanse flamingo’s. De wachttijd bedraagt ongeveer een uur vanaf dat punt (tip: kom in de middag langs om een lange wachtrij te vermijden). Je loopt langs de pelikanen en het buitenbassin van de zeeleeuwen richting  het Pandasia plein waar je de oversteek zult maken naar het Verre Oosten.

Eenmaal in Pandasia
Hier ga je Fan Xing, Wu Wen en Xing Ya zien! Geniet er vooral van! Wel vragen we je de instructies op te volgen van de handhavers. We zouden het fijn vinden als elke bezoeker de reuzenpanda’s kan bewonderen. Gun elkaar de ruimte. Je loopt in Pandasia langs het binnenverblijf van Wu Wen en Fan Xing op naar boven. Daar kom je uit bij de Pandasia Giftshop. Je kunt ervoor kiezen de Pandasia Giftshop te bezoeken of je weg te vervolgen naar Xing Ya. Vanaf boven bekijk je Xing Ya in zijn buitenverblijf of je vervolgt je weg naar beneden en aanschouwt hem in zijn binnenverblijf.

Reuzenpanda’s zijn dieren…
…En dat betekent dat ze soms onvoorspelbaar zijn. Het kan dus zo zijn dat ze zich terugtrekken in de verblijven achter de schermen. Jouw wachttijd in de rij wordt daardoor langer óf je staat net in Pandasia naar een leeg verblijf te kijken. O jee wat nu? Daar hebben wij gelukkig wat op bedacht.

Ik heb Xing Ya niet gezien
Uiteraard wil jij deze man die voor prachtig nageslacht heeft gezorgd wel even bewonderen. Je kunt beter even je route vervolgen door het park en op een later moment terugkeren richting Pandasia. Als je bij de nevelpanters bent kun je ook rechtsaf slaan. Je komt vervolgens uit op het Pandasia plein en houdt rechts aan. Je loopt hier tussen het Jungle restaurant en Pandasia door langs het buitenverblijf van Xing Ya voor een tweede kans!

Ik heb Wu Wen en Fan Xing niet gezien
Waren Wu Wen en Fan Xing achter de schermen op het moment dat jij ze net wilde bewonderen? Dan ontvang je van onze handhavers een bon voor de Pandasia Fastlane! Vervolg je route door Pandasia langs de Giftshop en langs Xing Ya. Kom op een later moment terug naar het Pandasia plein vanaf de kant van het Jungle restaurant. Je stroomt hier bij inlevering van je bon in op de Pandasia Fastlane zodat je niet nogmaals in de rij hoeft te wachten.  

Ik sla Pandasia graag over, kan dat?
Ook dat kan. Sla bij de nevelpanters rechtsaf. Je kan tussen het Jungle restaurant en Pandasia doorlopen langs het buitenverblijf van Xing Ya en je weg vervolgen richting het berenbos of de zeeleeuwen. Of kies er bij binnenkomst al voor om links aan te houden richting RavotAapia.

Veilig samen uit
Veiligheid van de gasten, medewerkers en dieren staat voorop. Het park is daarom zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM kunnen worden nageleefd.   Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt richtlijnen omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. 

Alles over jouw bezoek aan Ouwehand