Ouwehands Dierenpark start in februari met bouw koalaverblijf

Nieuws

Ouwehands Dierenpark in Rhenen treft voorbereidingen om in februari 2023 een start te maken met de bouw van het koalaverblijf.  De dieren zullen een plaats krijgen in het hart van het park tussen de gorilla’s, ijsberen en zeeleeuwen. 

De grond wordt bouwrijp gemaakt, er is gesnoeid en een water- en stroomvoorziening wordt aangelegd. Er volgt nog een aanvoerweg voor de bouw en dan kan binnenkort de eerste steen gelegd worden. De nieuwe ‘Australian Experience’, zoals het project nu intern genoemd wordt, beslaat een oppervlakte van ca. 1800m2. In het centrum van het gebouw bevindt zich straks een belevingsvolle binnentuin van ca. 170m2. Hierin komen vlinders. Ook is er plaats voor Wallaby’s. Het gebouw wordt voorzien van warmtepompen en zonnepanelen om het juiste klimaat te beheersen zonder fossiele brandstoffen. De bouw zal nog maanden in beslag nemen. 

Vernieuwing en uitbreiding
De opening van het koalaverblijf zal dus nog even duren maar als onderdeel van dit project zullen de Maleise bonte marters binnenkort hun nieuwe verblijf betrekken. In 2022 heeft Ouwehands Dierenpark ook al hard gewerkt aan vernieuwing. Het speelveld is opnieuw ingericht met 3 nieuwe speelkussens en op verschillende plaatsen werd de groenvoorziening drastisch vernieuwd. Het binnenverblijf van de vleerhonden werd opgeknapt en ze kregen er een buitenverblijf bij. Het verblijf van de doodshoofdaapjes werd verduurzaamd, het Orihuis en Urucu werden voorzien van een geheel nieuw dak en het dak van de olifantenstal werd geïsoleerd. 

Dierwelzijn, soortbehoud en duurzaamheid staan hoog op de agenda van Ouwehands Dierenpark en daar zal de komende jaren verder in geïnvesteerd worden.