Ga mee op Expeditie Aap in Ouwehands Dierenpark

 

16 oktober 2021 t/m 21 oktober 2022

 

Ga mee op Expeditie Aap! Tijdens de gehele herfstvakantie staat Ouwehands Dierenpark in het teken van Expeditie Aap. Kom jezelf herkennen bij de bonobo’s en laat je verwonderen door alle primaten die het dierenpark rijk is. Tijdens Expeditie Aap leer je alles over deze fascinerende dieren en hoe we ze kunnen behouden.

RESERVEER NU!

Nieuwe groep bonobo’s en nieuw verblijf
 

Op 6 oktober 2021 is er een nieuwe groep van negen bonobo’s gearriveerd in Ouwehands Dierenpark. Daarmee is de groep van bonobo’s, waarvoor we eerder dit jaar een spiksplinternieuw verblijf opende, compleet. Rondom het nieuwe buitenverblijf zijn er veel informatieborden, spellen en interactieve objecten te vinden, waardoor jij en je kinderen veel over de bonobo’s en hun positie in het wild kunnen leren. Zo kan je bijvoorbeeld alle handen van verschillende apensoorten schudden om de specifieke hand van de bonobo te herkennen, een dobbelspel spelen of een quiz doen via een interactief scherm.

Wist je dat de bonobo samen met de chimpansee de nauwste verwant van de mens is? Maar liefst 98,7 procent van het DNA komt overeen met de mens. Bonobo zijn zachtaardig, speels en gericht op seksueel plezier. Bij het verblijf zul je met regelmaat verrast worden door het wonderlijke gedrag van deze mensaap.

NIEUW! Expeditie Aap - Audiotour

 

Een luisterwandeling door de ogen van natuurstrijderJane Goodall. Jane Goodall is één van de meest geliefde personen ter wereld en de oudste natuurstrijder op aarde. Ze werd vooral bekend door haar zestigjarige studie naar chimpansees in Gombe Stream National Park in Tanzania. Het Jane Goodall Instituut en Ouwehands Dierenpark werkten samen aan de realisatie van deze exclusieve audiotour, maar bovenal aan het natuur- en soortbehoud van primaten. De inhoud van de audio-tour is onder andere gebaseerd op Jane haar nieuwe boek. Het boek van Hoop.

De audiotour gaat langs 7 verschillende aapsoorten in Ouwehands Dierenpark. Het verhaal is geïnspireerd op de verhalen van Jane Goodall en haar nieuwe boek 'het boek van hoop'. De audiotour is net het Nederlandse luisterboek van het boek ingesproken door actrice Miryanna van Reeden, die zich ook volop inzet voor natuurbehoud. Om de audiotour te kunnen volgen, heb je een mobiele telefoon nodig. Door middel van het scannen van een QR-code kun je de verhalen beluisteren. De audiopunten zijn te vinden op de plattegrond en te herkennen aan dit symbool:Entertainment: Bonobo Bolleboos, Avontuurlijke Apen Praatjes en Expeditie Aap Game 

Tijdens de gehele herfstvakantie is er entertainment speciaal gericht op Expeditie Aap. Op het pleintje bij de bonobo’s vertelt één van de Knettergekke Knappe Koppen je van alles over deze bijzondere dieren en word je vanzelf een bonobo bolleboos. Ook word je tijdens het Avontuurlijke Apen Praatje meegenomen naar een bijzondere voederpresentatie van één van onze apen en hoor je daar alles over deze diersoort. Naast de berberapen, op de hoek van de Maki Lounge met springkussen, is het verzamelpunt.   Bekijk het actuele dagprogramma hier.

Speciaal voor de kinderen is er ook een digitale speurtocht om nog meer te leren over de bonobo’s en de andere apensoorten in Ouwehands Dierenpark. Doe mee met de Expeditie Aap Game en word een echte expert. Op 1 november maken we de winnaar bekend die de hoogste score heeft. Diegene wint een onderstaand pluche doodshoofdaapje:Horeca & groepsarrangementen 

Tijdens de herfstvakantie kun je ook heerlijk genieten in onze horecagelegenheden. Geniet op het terras van Pássaro of het Jungle restaurant van de heerlijke koffie van Peeze.  Dit is koffie die niet alleen geweldig smaakt, maar ook goed is voor de wereld. Met elk kopje koffie dat je drinkt, draag je bij aan een natuurbeschermingsproject in Peru. De plek waar de koffie vandaan komt. Uiteraard zijn er ook apegoeie lekkernijen te vinden in onze horeca, zoals de heerlijke bananencake of de verrassende bananenshake in het Jungle restaurant.


Wis je dat het ook mogelijk is om bedrijfsvergaderingen en bedrijfsfeestjes te organiseren in Ouwehands Dierenpark, zoals het Monkey Business arrangement. Bekijk   hier  wat dat inhoudt. 

Primaten in Ouwehands Dierenpark 

Ouwehands Dierenpark huisvest maar liefst 12 verschillende soorten primaten, namelijk mensapen zoals de bonobo, gorilla,de orang-oetan en de kleine mensaap de gibbon. Verder het doodshoofdaapje, de roodbuiktamarin, berberaap, goudkopleeuwaapje, mandril en Roloway meerkat. Tot slot halfapen zoals de ringstaartmaki en de kleine plompe lori. Bekijk de plattegrond als je wilt weten waar ze in het park te vinden zijn.

RESERVEER NU!