Eetpatroon leeuwen

Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek is een belangrijk doel van Ouwehands Dierenpark. Sommige onderzoeken zijn erop gericht de dieren in het park zo gezond mogelijk te houden. Andere onderzoeken geven ons kennis waarmee we kunnen bijdragen aan het behoud van diersoorten in het wild.  

De vraag die bij het onderzoek bij de leeuwen centraal stond was: hoe reageren de leeuwen wanneer zij hun voedsel op een meer natuurlijke manier aangeboden krijgen?

 In plaats van klaargemaakte stukken vlees kregen de leeuwen delen van karkassen waar huid en haar nog aanzaten en botten nog inzaten. Dit resulteerde in actievere leeuwen die binnen hun verblijf meer zoek – en jaaggedrag vertoonden dan anders: hun natuurlijke gedrag werd gestimuleerd.  Het voeren van de leeuwen op een meer natuurlijke manier heeft zo een positief effect op het welzijn van de dieren.  Vandaar dat we de leeuwen in Ouwehands Dierenpark nu op deze manier én in groepsverband voeren. 

Bijdragen aan dit onderzoek?
Met jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark draag je direct bij aan de mogelijkheden voor onderzoek bij de diersoorten.  Wil je zelf ook nog een donatie doen? Dan mag dat natuurlijk altijd via deze   
donatiepagina.