Jane Goodall instituut: Samen voor natuurbehoud

Jane Goodall is een van de meest geliefde personen ter wereld en de oudste natuuractivist op aarde. Ze werd vooral bekend door haar zestigjarige studie naar chimpansees. Het Jane Goodall Instituut en Ouwehands Dierenpark werken samen aan het natuur-en soortbehoud van primaten. Wij geloven beide dat wanneer mensen kennis maken met dieren van dichtbij dit bijdraagt aan de emotionele binding en dit de bewustwording stimuleert voor het behoud van natuur. 

 

Samenwerking Ouwehands Dierenpark en het Jane Goodall Instituut

Het Jane Goodall Instituut werkt samen met dierentuinen in vele verschillende landen om onderwijs-, hulp- en conservatieprojecten te bevorderen. Ouwehands Dierenpark wil net als Jane Goodall bewondering voor de natuur stimuleren. Daarnaast draagt Ouwehands Dierenpark buiten het park met haar stichting bij aan talloze projecten voor behoud van de natuur, welke je ook ín het park terug ziet. Zoals het Berenbos, waar getraumatiseerde beren opgevangen worden en ze een beter leven krijgen. Of het panda project, waarmee ze proberen de met uitsterven bedreigde Reuzenpanda voort te laten planten. Ook doneert Ouwehands Dierenpark  aan organisaties zoals Jane Goodall Instituut zodat ze hun goede werk voort kunnen blijven zetten.  

De samenwerking is gestart met het gemeenschappelijke doel om natuurbesef bij basisschoolkinderen te vergroten. Er werd een gezamenlijke lesbrief ontwikkelt waar kinderen actief mee aan de slag konden inclusief de oproep om deel te nemen aan het Jane Goodall Roots & Shoots programma, waarbij kinderen kijken wat zij zelf in hun omgeving kunnen doen om de natuur te helpen. De zes beste klassen konden destijds met hun ideeën een volledig verzorgde schoolreis naar Ouwehands Dierenpark winnen.   Dit jaar bestaat de samenwerking uit het realiseren van een   audio-tour, waarin het nieuwe boek van Jane Goodall: Het boek van hoop, centraal staat.