Kerstspecial over reuzenpanda Fan Xing op 24 december 2022

Nieuws Reuzenpanda

Op zaterdag 24 december 2022 kijk je om 19.05 uur op NPO1 naar een speciale uitzending van ‘Het Echte Leven in de Dierentuin’ waarin het reuzenpandajong Fan Xing in Ouwehands Dierenpark centraal staat. Met de geboorte van dit eerste reuzenpandajong in Nederland werd in 2020 geschiedenis geschreven. 

Reuzenpanda Fan Xing is intussen tweeënhalf jaar oud. De camera’s van ‘Het Echte Leven in de Dierentuin’ hebben iedere belangrijke stap in zijn leven vastgelegd. Kijkers van de serie zagen hem uitgroeien van een hulpeloos bolletje naar een speelse, soms wat onhandige reuzenpanda. In het wild gaat een panda na ongeveer twee jaar zijn eigen weg want panda’s zijn solitair levende dieren. Daarom verhuist Fan Xing binnenkort naar China voor een belangrijke missie: voor nageslacht zorgen en daarmee bijdragen aan het behoud van deze bijzondere diersoort. 

Special ‘De kleine reuzenpanda vliegt uit’ 

In deze special wordt er teruggeblikt op de bijzondere momenten die voorafgingen aan de geboorte van Fan Xing en kijken we naar de meest ontroerende momenten van de afgelopen twee en een half jaar. Als voorbereiding op zijn vertrek naar China leert hij omgaan met allerlei nieuwe indrukken én krijgt hij training om langzaam los te komen van zijn moeder. Dat valt nog niet mee voor een kleine reuzenpanda. Ook moet hij nog door de medische keuring komen om naar China te mogen reizen en die keuring levert resultaten op waardoor extra onderzoek nodig is. 

Het Echte Leven in de Dierentuin
Het leven van de dieren wordt dag en nacht vastgelegd met verborgen en vaste camera's, dichterbij dan je als bezoeker ooit komt. Gepassioneerde verzorgers vertellen wat hierachter schuilgaat: werken aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek. Hartverwarmende avonturen met soms bikkelharde strijd maar ook opbloeiende relaties en nieuw leven. De special is opgenomen in Ouwehands Dierenpark en is een coproductie van de NTR en I Care Producties.

Tip!
Kijk op donderdagavond 22 december naar OP1  voor meer informatie over de kerstspecial en de eerste beelden.