Wu Wen schudt kraamhol op!

Nieuws Reuzenpanda

Reuzenpanda Wu Wen houdt de afdeling Dierverzorging van Ouwehands Dierenpark al maanden in haar greep. Sinds de paring in januari hoopt men op zichtbare tekenen van een dracht. Ondanks dat een dracht bijna niet met zekerheid is vast te stellen, zijn er toch positieve signalen. 

Hormoonspiegel stijgt
In het ‘Ouwehands Pandajournaal’ vertelt José Kok vrijdag 10 april meer over de situatie. De hormoonspiegel in de urine van Wu Wen stijgt nog steeds, en dat is een goed teken. In het ‘Ouwehands Pandajournaal’ zijn ook webcambeelden te zien van Wu Wen in het kraamhol. Zij verblijft daar nu steeds meer, eet en slaapt erin en ‘bouwt een nest van bamboe’. 

Spannend maar hoopvol
De hormoonspeigel kan ook gevolg zijn van een schijndracht. Wu Wen heeft vorige jaren ook schijndracht gedragingen vertoond. Nooit eerder nestelde zij zich zo in een kraamhol. Dus ondanks dat het nog steeds loos alarm kan zijn, zijn de ontwikkelingen zeker hoopvol. 

Blijf wekelijks op de hoogte
Ouwehands Pandajournaal’ is sinds vrijdag 27 april te zien op onze website en socialmediakanalen. Via dit wekelijkse item houden we jullie thuis op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de reuzenpanda’s. Elke week beantwoordt José Kok, hoofd Dierverzorging, een kijkersvraag of geeft zij een update over de laatste ontwikkelingen.