Update Bonobo's

Nieuws Bonobo's

In het najaar van 2020 komen er  bonobo's naar  Ouwehands Dierenpark en wordt een gloednieuw verblijf geopend.   De opening  stond gepland in mei 2020, maar het jaar liep anders.  Inmiddels is de bouw weer in volle gang.  

Het nieuwe bonoboverblijf, genaamd ‘Salonga, Rijk van de bonobo’s’, biedt vanaf het najaar ruimte aan negen bonobo’s, waarvan zes volwassen dieren en drie jongen.    Het 450m2  grote binnenverblijf komt vol te staan met klimtoestellen.    De bonobo houdt niet van kou en nattigheid. Daarom krijgen de dieren ruime binnenverblijven.  De bezoeker kijkt via ramen de diepte van het binnenverblijf in óf staat oog in oog met de bonobo.  

Aan het buitenverblijf wordt nog hard gewerkt. De rotsachtige muren staan al om het verblijf heen.   Bij mooi weer zijn de bonobo’s vaak buiten te vinden tussen de bomen, rotsen en waterstroompjes. Het buitenverblijf heeft een oppervlakte van 3300m2, exclusief de gracht. De gracht is 7 meter breed. Een bonobo kan niet zwemmen. De afscheiding van bezoekers door middel van water is daardoor een veilige en natuurlijke optie.  Bekijk het fotoalbum voor de meest recente foto's van het verblijf. 

Bonoboverblijf 
Op de afbeelding hieronder is te zien hoe het bonoboverblijf eruit gaat zien.   Klik   hier   om het bonoboverblijf zelf te ervaren.

bonoboverblijf impressie Ouwehands Dierenpark Rhenen

Opening
Begin 2020 stond de opening op 13 mei gepland met niemand minder dan dr. Jane Goodall. Door het coronavirus is de situatie veranderd. Jane Goodall reist voorlopig niet en zal daarom ook niet bij de opening aanwezig zijn in het najaar van 2020.  

Winactie voor basisscholen !
 Ouwehands Dierenpark en  Jane Goodall Instituut hebben   samen een winactie voor  bassischolen opgezet . Via een lesbrief kunnen klassen aan de slag met het Roots & Shoots programma van  dr. Jane Goodall.   Zit je in groep 6, 7 of 8?  Ga aan de slag met de  lesbrief, bedenk hoe jij de wereld voor mens, dier en natuur op een positieve manier kan veranderen. 

De prijs?
Win voor jouw hele klas toegang tot Ouwehands Dierenpark om het bonoboverblijf met de bonobo's te bewonderen (inclusief vervoer)!  Ook ontvang je een presentje mét persoonlijke boodschap aan de klas van niemand minder dan dr. Jane Goodall zelf! 

Jane Goodall Roots en Shoots logo

Natuurbescherming 
Met de komst van de bonobo's draagt Ouwehands Dierenpark wederom bij aan een internationaal fokprogramma voor een bedreigde diersoort (EEP). Hiermee levert het dierenpark een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van bedreigde diersoorten.